Αυξημένη ισχύς στους άνδρες μετά τα 40

αυξημένη δραστικότητα στους άνδρες μετά από 40 χρόνια

Προβλήματα πιθανότητας σε 40 χρόνια θα εμφανιστούν σε πολλούς άνδρες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εύκολο να διορθωθούν. Για να επιλύσετε γρήγορα αυτό το πρόβλημα, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ουρολόγο-ανδρολόγο. Η λήψη χαπιών από μόνη της δεν είναι η καλύτερη λύση, καθώς μπορείτε να κάνετε τη λάθος επιλογή και να επιδεινώσετε το πρόβλημα. Αυτό το άρθρο στον ιστότοπό μας θα σας πει τι να κάνετε όταν έχετε προβλήματα με την ισχύ.

Ποια πρέπει να είναι η ισχύς ενός άνδρα στα 40;

Σε αυτήν την ηλικία, ένας υγιής άνδρας μπορεί να διατηρήσει την πλήρη σεξουαλικότητά του. Όμως όλοι οι άντρες έχουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι από αυτούς διατηρούν τη φυσιολογική σεξουαλικότητα έως την ηλικία των 40 ετών και μάλιστα προσπαθούν να θυμηθούν τη νεολαία τους με νέους συντρόφους. Το άλλο μέρος έχει μειώσει τη σεξουαλική δραστηριότητα λόγω αναδυόμενων ασθενειών και ανθυγιεινού τρόπου ζωής.

Η έννοια του κανόνα για κάθε άνδρα είναι ατομική, αλλά κατά μέσο όρο, ένας υγιής άνδρας ηλικίας 40 ετών απαιτεί 2 έως 3 σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι περισσότερο από το 80% της στυτικής δυσλειτουργίας σχετίζεται με διάφορες ασθένειες. Πολλά από αυτά είναι κρυμμένα, αλλά αντικατοπτρίζονται στη σεξουαλική ζωή. Όλο και περισσότερο, όταν εξετάζεται από σεξολόγο ή ουρολόγο-ανδρολόγο, τέτοιες ασθένειες προσδιορίζονται για ασθενή ισχύ.

Στην ηλικία των 40, οι φυσιολογικές διαδικασίες γήρανσης μόλις αρχίζουν να εμφανίζονται και ένας υγιής άνδρας πρακτικά δεν τις αισθάνεται, το ενδιαφέρον του για σεξ μπορεί ακόμη και να αυξηθεί. Το επίπεδο της τεστοστερόνης της αρσενικής σεξουαλικής ορμόνης στο αίμα είναι ελαφρώς μειωμένο, ώστε ο άντρας «να μην ξεκινήσει με μισή στροφή», χρειάζεται χρόνο και πιο ουσιαστική διέγερση.

Αυθόρμητες στύσεις πρωινού και νύχτας εμφανίζονται πολύ λιγότερο συχνά, μια στύση αναπτύσσεται πιο αργά, αλλά είναι αρκετά γεμάτη και επαρκής για σεξουαλική επαφή. Η εμπειρία αντισταθμίζει και εξομαλύνει μικρές φυσιολογικές αλλαγές και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τη σχέση με τον σύντροφο.

Οι λόγοι για την επιδείνωση της αποτελεσματικότητας μετά από 40 χρόνια

Όλα τα προβλήματα ισχύος στην ηλικία των 40 προκαλούνται από ψυχογενείς αιτίες ή οργανικές ασθένειες. Ταυτόχρονα, το ποσοστό των ψυχογενών παραγόντων (συχνό ή επίμονο στρες, νεύρωση, κατάθλιψη) δεν αντιπροσωπεύει περισσότερο από 20%, ενώ οι προφανείς ή λανθάνουσες οργανικές ασθένειες είναι η αιτία της αδύναμης ισχύος στο υπόλοιπο 80% των περιπτώσεων. Εάν ένας άντρας δεν έχει σύντροφο κατανόησης, οι οργανικές αιτίες συνδυάζονται με ψυχογενείς και τις επιδεινώνουν σημαντικά.

Οι κύριες αιτίες της ανικανότητας είναι ασθένειες που σχετίζονται με παραβίαση της κατάστασης του καρδιαγγειακού συστήματος.

Πρόκειται για αθηροσκλήρωση και ισχαιμική καρδιακή νόσο που σχετίζεται με αυτήν, με προσβολές στηθάγχης και αθηροσκλήρωση των αρτηριών των κάτω άκρων, αρτηριακή υπέρταση (σταθερή υψηλή αρτηριακή πίεση - BP). Η παραβίαση της ροής του αίματος οδηγεί στο γεγονός ότι, όταν διεγείρεται σεξουαλικά, το αίμα δεν μπορεί να ρέει γρήγορα στις αρτηρίες της λεκάνης και στις αρτηρίες του πέους, ως αποτέλεσμα των οποίων υπάρχουν προβλήματα με την ανάπτυξη στύσης. Για να το επαναφέρετε, πρέπει να διατηρήσετε ένα κανονικό κυκλοφορικό σύστημα.

Τι προκαλεί προβλήματα με την ισχύ

Δεν είναι ασυνήθιστο το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (που δεν εξαρτάται από την ινσουλίνη) να έχει προβλήματα δραστικότητας. Με αυτήν την ασθένεια, υπάρχει μια αλλαγή στα τοιχώματα των μικρών αρτηριών, μια παραβίαση της ευφυΐας και της ενυδάτωσης, η οποία οδηγεί σε στυτική δυσλειτουργία. Επιπλέον, στον σακχαρώδη διαβήτη, η σεξουαλική ορμή (λίμπιντο) στους άνδρες συχνά μειώνεται λόγω της μείωσης της έκκρισης τεστοστερόνης.

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι η εμφάνιση ασθενής δραστικότητας προκαλείται επίσης από ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων. Μια αρνητική επίδραση στη δραστικότητα προκαλείται κυρίως από φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν με άλλα φάρμακα που δεν έχουν αυτές τις παρενέργειες. Τα φάρμακα από την ομάδα των ανταγωνιστών των υποδοχέων της αγγειοτασίνης II (λοσαρτάνη) επομένως δεν προκαλούν στυτική δυσλειτουργία και ακόμη και την υποστηρίζουν. Η χρήση αντικαταθλιπτικών και ηρεμιστικών (φάρμακα κατά του άγχους) έχει επίσης αρνητική επίδραση στην αποτελεσματικότητά του.

Μέχρι την ηλικία των 40 ετών, ορισμένοι άνδρες είχαν από καιρό κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και η κατάχρηση αλκοόλ. Και οι δύο συνήθειες χτυπούν τα αιμοφόρα αγγεία (προκαλώντας επίμονη συστολή) και το νευρο-ορμονικό σύστημα και συμβάλλουν στη μείωση της έκκρισης τεστοστερόνης.

Όλοι οι άντρες στα σαράντα δεν έχουν υγιεινό τρόπο ζωής και τρώνε σωστά και επιλέγουν υγιεινά τρόφιμα. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με τροφές υψηλών θερμίδων, ανθυγιεινά τρόφιμα και η συστηματική κατανάλωση μπύρας οδηγεί σε παχυσαρκία, επιδείνωση προβλημάτων με καρδιαγγειακές παθήσεις και δραστικότητα.

Μέχρι την ηλικία των 40, πολλοί άνδρες είχαν στο παρελθόν μολύνσεις γεννητικών οργάνων που δεν θεραπεύονταν πάντα πλήρως, παραμένουν ασυμπτωματικοί για χρόνια και επηρεάζουν την κατάσταση των γεννητικών οργάνων. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με μια τόσο αδρανή λοίμωξη είναι συχνά η αιτία της χρόνιας φλεγμονής του προστάτη (προστατίτιδα), των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος και της ανικανότητας.

Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα της ανικανότητας στα 40;

Όλοι οι χαρακτήρες χωρίζονται σε:

 • Η σεξουαλική δυσλειτουργία (λίμπιντο)είναι ένα σημάδι ανεπάρκειας τεστοστερόνης. Συνήθως ένας άντρας 40 ετών δεν πρέπει να έχει αυτό, αλλά ίσως οφείλεται σε κληρονομικά χαρακτηριστικά ή ασθένειες. Ένας άντρας αδιαφορεί για τις γυναίκες. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, να μάθετε την αιτία και να υποβληθείτε σε θεραπεία (όλα είναι ανακτήσιμα).
 • Στυτική δυσλειτουργία (στυτική δυσλειτουργία), η οποία εκδηλώνεται στα ακόλουθα αρχικά συμπτώματα: Το πέος δεν είναι αρκετά ογκώδες και αρκετά σκληρό. ατελής γωνία ανύψωσης του πέους. Η σεξουαλική επαφή είναι μικρότερη από πριν. δεν είναι πάντα δυνατό να επιτευχθεί χαλάρωση. συμβαίνει πρόωρη εκσπερμάτωση. ο αριθμός των αυθόρμητων στύσεων μειώνεται. Η κακή ισχύς οδηγεί σε δυσαρέσκεια με τη σεξουαλική ζωή. Ο άντρας χρειάζεται ιατρική βοήθεια.
 • Παράβαση της λίμπιντο και της στύσης σε έναν άνδρα ταυτόχρονα.Οι πιο συχνές διαταραχές αυτού του τύπου είναι ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η επίμονη κατάχρηση αλκοόλ. Υπάρχουν σημάδια πλήρους ανικανότητας. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση ο άντρας μπορεί να βοηθηθεί, απλά πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Βαθμός διαταραχών ισχύος σε 40

Βαθμός παραβίασης ισχύος

Διαταραχές πιθανότητας εμφανίζονται σε οποιαδήποτε ηλικία. Στα 40 υπάρχει λίγο περισσότερο από ό, τι στη νεολαία. Ανάλογα με τη σοβαρότητά τους, χωρίζονται σε:

 • πνεύμονες- οι πρώτες εκδηλώσεις είναι ασήμαντες, οι περισσότεροι άνδρες απλά δεν τις παρατηρούν, οι αποτυχίες είναι σπάνιες.
 • μέτρια σοβαρότητα- οι παραβιάσεις είναι ήδη αναγνωρίσιμες και προκαλούν ανησυχία. η κακή ισχύς και οι συχνές αστοχίες προκαλούν ψυχολογικά προβλήματα. Αλλά σε αυτό το σημείο, όχι περισσότερο από το ένα τέταρτο των ανδρών ζητούν ιατρική βοήθεια χωρίς να σκέφτονται ότι είναι άρρωστοι.
 • δύσκολο- τα σφάλματα ακολουθούν το ένα το άλλο και οδηγούν σε πλήρη ανικανότητα. Μπορείτε να βοηθήσετε αυτούς τους άντρες εάν πάνε σε γιατρό και ακολουθήσουν όλες τις συστάσεις του.

Πώς να αυξήσετε την ισχύ ενός άνδρα μετά από 40

Αυξάνεται

Η αύξηση της δραστικότητας στους άνδρες μετά από 40 χρόνια πρέπει να πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη γιατρού. Ξεκινά με μια πλήρη εξέταση του άνδρα, ακόμη και αν δεν κάνει καταγγελίες, εκτός από παράπονα για παραβίαση της σεξουαλικής του ζωής. Εάν είναι απαραίτητο, ένας σεξολόγος ή ουρολόγος τον στέλνει σε γιατρούς διαφορετικού προφίλ (θεραπευτής, καρδιολόγος, ενδοκρινολόγος) για διαβούλευση και θεραπεία. Παράλληλα, πραγματοποιείται η διόρθωση των διαταραχών ισχύος.

Ανάλογα με τις εντοπισμένες διαταραχές και συννοσηρότητες, συνταγογραφούνται φάρμακα, πρόσθετες μέθοδοι - φυσιοθεραπεία, μασάζ, θεραπευτική γυμναστική κ. λπ. Τα τελευταία χρόνια, η ρεφλεξολογία σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπεία έχει εξαπλωθεί.

Ποια φάρμακα συνταγογραφούνται για παραβίαση ισχύος μετά από 40 χρόνια;

Πώς να αυξήσετε τη δραστικότητα στους άνδρες μετά τα 40, θα σας πει ένας σεξολόγος ή ουρολόγος-ανδρολόγος. Η ιατρική διαθέτει ένα επαρκές οπλοστάσιο πόρων για την αποκατάσταση της αποτελεσματικότητας. Αλλά μόνο ένας γιατρός μπορεί να επιλέξει το σωστό φάρμακο. Φάρμακα για αύξηση της δραστικότητας στους άνδρες μετά τα 40:

 • φάρμακα που περιέχουν τεστοστερόνη και αυξανόμενη λίμπιντο - συνταγογραφούνται για διαταραχές της λίμπιντο στο πλαίσιο της μείωσης της έκκρισης τεστοστερόνης. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας.
 • Φάρμακα από την ομάδα αναστολέων του ενζύμου φωσφοδιεστεράσης τύπου 5 (PDE-5). Θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία. Ο μηχανισμός της δράσης τους σχετίζεται με την καταστολή της δράσης ενός ενζύμου που εμποδίζει το σχηματισμό βιολογικά δραστικών ουσιών που εμπλέκονται σε σύνθετες βιοχημικές διεργασίες που προκαλούν άμεση επέκταση των μικρών αρτηριών των γεννητικών οργάνων και της ροής του αίματος στο πέος με την ανάπτυξη στύσηςαιτία. Αλλά όλα τα φάρμακα σε αυτήν την ομάδα λειτουργούν μόνο όταν υπάρχει σεξουαλική διέγερση. Ελλείψει λίμπιντο, είναι αναποτελεσματικά.
 • Άλλες ομάδες φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες: άλφα αποκλειστές. Αύξηση του σχηματισμού οξειδίου του αζώτου, το οποίο είναι απαραίτητο για αγγειοδιαστολή. χαλαρωτικά αρτηριακά τοιχώματα συνθετικά ανάλογα της προσταγλανδίνης Ε. Βοηθήστε στη βελτίωση της λειτουργίας του κυκλοφορικού συστήματος. βότανα, ομοιοπαθητικά φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής (συμπληρώματα διατροφής) που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα.

Πρόσθετες θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία

Η σύνθετη θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει επιπλέον μεθόδους χωρίς ναρκωτικά:

 • Φυσιοθεραπεία - Η ατομική επιλογή τεχνικών εξαρτάται από την κατάσταση του ασθενούς.
 • Μασάζ - το γενικό και τμηματικό μασάζ αποκαθιστά την κυκλοφορία του αίματος, το μεταβολισμό και την πλήρωση ενέργειας.
 • Ασκήσεις φυσικοθεραπείας (LFK) - Τα ειδικά συγκροτήματα βοηθούν στην αποκατάσταση της σεξουαλικής λειτουργίας και τα πιθανά αθλήματα ενισχύουν την υγεία και τη σεξουαλικότητα
 • Ρεφλεξολογία - Οι επιπτώσεις στα αντανακλαστικά σημεία στο ανθρώπινο σώμα μπορούν να βελτιώσουν την υγεία γενικά, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής λειτουργίας.
 • Ψυχοθεραπεία - οι συχνές αστοχίες στο κρεβάτι επιδεινώνουν προβλήματα ισχύος. Μετά την ψυχοθεραπεία, ένας άνθρωπος κερδίζει αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση.

Πώς να βελτιώσετε τη δραστικότητα μετά από 40 χωρίς γιατρό

Για μικρά εφάπαξ λάθη ή εάν ένας άντρας θέλει απλώς να βελτιώσει τις ικανότητές του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές θεραπείες, φυτικά φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής (συμπληρώματα διατροφής).

Δεδομένου ότι η αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια γενική ασθένεια, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Λαϊκές θεραπείες

Φυσικά, τα βότανα και τα βάμματα είναι πολύ μακριά από τέτοια σύγχρονα φάρμακα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας με τις ήπιες διαταραχές τους. Στα σαράντα, για παραβιάσεις ισχύος, ένας άντρας μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλές λαϊκές θεραπείες. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς λειτουργούν και εάν μια συγκεκριμένη θεραπεία θα βοηθήσει με τα προβλήματά σας.

Κορυφαία 3 λαϊκές θεραπείες

 1. Φρέσκα φύλλα της αλόης.Εδώ και καιρό χρησιμοποιείται ως ερεθιστικό, χαλαρωτικό φάρμακο για την ανικανότητα. Σήμερα έχει βρεθεί ότι αυτό το φυτό μπορεί να συσσωρεύσει ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της σεξουαλικής λειτουργίας του ανδρικού σώματος. Κόψτε ένα φύλλο αλόης, πλύνετε το, φυλάξτε το σε σκοτεινό μέρος για μια μέρα και μετά πάρτε 3 cm φύλλου κάθε μέρα για μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Η θεραπεία διαρκεί ένα μήνα. Αποκαθιστά τη λίμπιντο και διατηρεί τη στύση. Η αλόη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για προβλήματα με τον προστάτη, καθώς καταστέλλει τη φλεγμονή και την ανάπτυξη καλοήθων όγκων.
 2. Σπόροι τσουκνίδας βρασμένοι σε κρασί.Πάρτε 100 γραμμάρια φρέσκων ή αποξηραμένων σπόρων τσουκνίδας, ρίξτε 500 ml ξηρού κρασιού, διατηρήστε τη φωτιά για 3-5 λεπτά, αφήστε στην άκρη, ψύξτε, διηθήστε και πάρτε 50 ml τη νύχταΠορεία - έως ότου τελειώσει η βράση. Ηρεμιστική και χαλαρωτική θεραπεία.
 3. Έγχυση φλούδας κρεμμυδιού.Πριν πάτε για ύπνο, ετοιμάζετε μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φλοιό κρεμμυδιού σε μια φιάλη θερμού με 250 ml βραστό νερό και αφήστε το να σταματήσει όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, πάρτε 80 ml τρεις φορές την ημέρα, μισή ώρα πριν από τα γεύματα για 4 έως 6 εβδομάδες. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στη μικρή λεκάνη, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Ασκήσεις για ενίσχυση και διατήρηση της ισχύος

Έχει αναπτυχθεί μια ποικιλία συμπλεγμάτων θεραπείας άσκησης για την αποκατάσταση και βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας των ανδρών. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι ο A. Kegel ασκήσεις για την ενίσχυση του πυελικού εδάφους και τη βελτίωση της ροής του αίματος προς τη μικρή λεκάνη. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ενδυνάμωση του μυελού των κυττάρων, που υποστηρίζει τη σεξουαλική λειτουργία. Για να αισθανθεί αυτόν τον μυ, ο άντρας πρέπει να εμποδίσει τη ροή των ούρων ενώ ούρηση. Το LMB μπορεί να αναγνωριστεί από την ένταση των μυών.

Κορυφή 3 Βασικές ασκήσεις Kegel

 1. Ενώ είστε όρθιοι, πατήστε το LMB, τοποθετήστε το βάρος, κρατήστε το σε αυτήν τη θέση για 3 δευτερόλεπτα και μετά χαλαρώστε. Κάντε το 10 φορές.
 2. Σε ύπτια θέση, κάντε 10 γρήγορες χαλαρώσεις τομής του LMB στη σειρά και επαναλάβετε τα πάντα μετά από ένα σύντομο διάλειμμα. Κάντε το 8 φορές.
 3. Επαναλάβετε την άσκηση ενώ ξαπλώνετε στο στομάχι σας.
 4. Επανάληψη και στα τέσσερα.

Πρόληψη της ανικανότητας μετά από 40

Για να αποτρέψετε ή να αυξήσετε τη μείωση της δραστικότητας, τα χάπια από μόνα τους δεν αρκούν. Ένας άντρας πρέπει:

 • μετακινήστε περισσότερα, αθλήματα. Πολλά αθλήματα είναι διαθέσιμα στα 40?
 • απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος.
 • ξεχάστε τις κακές συνήθειες - το κάπνισμα και το ποτό τακτικά.
 • τρώτε σωστά και προτιμάτε άπαχες ζωοτροφές, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά. τα λιπαρά θαλασσινά ψάρια είναι χρήσιμα, μπορούν να καταναλωθούν δύο φορές την εβδομάδα. Μειώστε τη χρήση λιπαρών, τηγανισμένων τροφίμων, καραμελών και muffins.
 • Μην ξεχάσετε για ξεκούραση, πάρτε αρκετό ύπνο - αυτή είναι προϋπόθεση για την πρόληψη της ανικανότητας.
 • απαλλαγείτε από συχνό ή επίμονο άγχος.
 • αντιμετωπίζει εγκαίρως όλες τις ασθένειες.

Συχνές ερωτήσεις

Υπάρχουν ασφαλή μέσα για την γρήγορη αποκατάσταση της αποτελεσματικότητας στα 40;

Ναι, υπάρχει. Υπάρχουν πολλά τέτοια φάρμακα, ένας ουρολόγος-ανδρολόγος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά του.

Πώς επηρεάζει το αλκοόλ τη δραστικότητα στα 40;

Μόνο η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ έχει αρνητική επίδραση στη δραστικότητα.

Ποιες βιταμίνες μπορούν να ληφθούν μετά από 40 χρόνια για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας;

Ειδικές βιταμίνες παρασκευάζονται για τη διατήρηση της ισχύος, των συμπληρωμάτων βιταμινών κ. λπ. Λαμβάνονται τόσο για την πρόληψη όσο και για τη διόρθωση διαταραχών.

Η ισχύς στους άνδρες μετά τα 40 μπορεί να μειωθεί κάπως, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό καθώς σχετίζεται με την εμφάνιση αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία και δεν πρέπει να ενοχλεί έναν άνδρα. Σε περίπτωση ανανέωσης της σεξουαλικής ζωής, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό. Δεν πρέπει να πανικοβληθείτε: όλα αυτά αντιμετωπίζονται τέλεια σήμερα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να ασκείστε περισσότερο και να τρώτε σωστά.