Τύποι και αιτίες πόνου στους όρχεις σε άνδρες με διέγερση

Εάν τα αυγά πονάνε μετά από μια μακρά περίοδο διέγερσης, τότε αυτό μπορεί να είναι και η ρητή δηλητηρίαση του αίματος και η ανάπτυξη παθολογικών διεργασιών στο σώμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σύμπτωμα είναι αρκετά εύκολο να ξεφορτωθεί, αλλά μερικές φορές ο πόνος στο όσχεο συνεχίζει να ενοχλεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά από μια πλήρη δράση. Και μόνο ένας ουρολόγος μπορεί να πει τον λόγο που τα αυγά πονάνε μετά από ενθουσιασμό.

Γιατί βλάπτονται οι όρχεις όταν διεγείρονται;

Αιτίες των όρχεων πόνου κατά την διέγερση

Η διαδικασία στύσης στους άνδρες δεν σχετίζεται μόνο με τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, αλλά και ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα συμμετέχουν επίσης στην εργασία. Κατά τη διάρκεια της κανονικής επαφής, η διέγερση τελειώνει στην εκσπερμάτωση όταν το σπέρμα απελευθερώνεται από τους όρχεις. Επιπλέον, το αίμα αφήνει γρήγορα τα σπηλαιώδη σώματα, ο ενθουσιασμός περνά.

Οι όρχεις διατηρούν τη δραστηριότητά τους συνεχώς: παράγουν αρσενικά βλαστικά κύτταρα, μια μικρή ποσότητα τεστοστερόνης. Επομένως, με ακανόνιστη επαφή, οι όρχεις συσσωρεύουν μια ορισμένη ποσότητα σπέρματος, η πίεση στα τοιχώματα του ζευγαρωμένου οργάνου αυξάνεται και ο άνθρωπος υποφέρει από πόνο.

Σε νεαρή ηλικία δεν είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα. Το σώμα απελευθερώνει υπερβολική πίεση μέσω εκπομπών - αυθόρμητη νυκτερινή απελευθέρωση σπέρματος από το γεννητικό σύστημα. Η ομαλοποίηση των ενεργειών οδηγεί στη διακοπή των εκπομπών, αλλά μερικές φορές δεν γίνεται αυτοκαθαρισμός των όρχεων. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι μετά από διέγερση, ένας πόνος στα αυγά ενός άνδρα, εμφανίζονται συμπτώματα στη βουβωνική χώρα, στο όσχεο.

Η έλλειψη σεξουαλικής απελευθέρωσης είναι ένας από τους κύριους λόγους. Ο μηχανισμός του φαινομένου είναι αρκετά απλός: η διέγερση οδηγεί στο γέμισμα των σπηλαίων σωμάτων με αίμα, δεν υπάρχει δράση - το αίμα αφήνει το σώμα πολύ αργά, ενώ η έκρηξη συμβάλλει στην ταχεία κίνηση του σπέρματος μέσω του vas deferens. Η περίληψη των διαδικασιών εξηγεί γιατί οι άνδρες έχουν πόνο στα αυγά μετά από διέγερση.

Συμβουλή!Κατά κανόνα, οι όρχεις σταματούν να πονάνε 3-4 ώρες μετά την αφαίρεση του σπέρματος από τους αγωγούς. Αυτό δεν απαιτεί την παρέμβαση ειδικών, ο άνθρωπος αντιμετωπίζει τον εαυτό του. Αλλά εάν τα συμπτώματα είναι παθολογικά, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό που θα σας εξηγήσει γιατί και γιατί τα αυγά πονάνε όταν ξυπνήθηκαν.

Τύποι αισθήσεων πόνου

Γιατί τα αυγά πονάνε όταν ενθουσιάζονται

Πώς βλάπτουν τα αυγά ενός άνδρα, λόγοι διέγερσης ή λόγω παθολογίας, αλλά τα σημάδια λένε πολλά για τη φύση του φαινομένου:

 1. Μακροχρόνια αποχή - ο πόνος στο πόνο που εντοπίζεται σε έναν όρχι εμφανίζεται μετά τη φυσιολογική πράξη της εκσπερμάτωσης
 2. Το τραύμα προκαλεί σοβαρό τοπικό πόνο οξείας φύσης, ειδικά όταν αγγίζεται.
 3. Λοιμώδης αιτία - εκτός από τον πόνο, υπάρχει μια αίσθηση καψίματος, είναι πιθανό πρήξιμο των όρχεων και του όσχεου.
 4. Όταν υπάρχει πρόβλημα με τα αγγεία, εκτός από τον πόνο, μερικές φορές υπάρχει μούδιασμα των ιστών στο δεξί ή το αριστερό όρχι. Η ανεπαρκής παροχή αίματος μπορεί να οδηγήσει σε νέκρωση ιστών.
 5. Οι συστηματικές ασθένειες χαρακτηρίζονται από πόνο με "ανάκρουση". Οι παθολογίες ογκολογίας, προστατίτιδας, ουρήθρας και παχέος εντέρου έχουν θαμπά συμπτώματα πόνου που εκπέμπουν στον ιερό, στην πρωκτική περιοχή και στο εσωτερικό του μηρού.

Σημαντικό!Εάν ο πόνος ακτινοβολεί στη βουβωνική χώρα και στην κοιλιακή χώρα, μπορεί να είναι ένδειξη τόσο της φυσιολογικής υπερβολικής διέγερσης όσο και μιας παθολογικής διαδικασίας. Σε αυτήν την περίπτωση, ο άντρας θα πρέπει να αναζητήσει πρόσθετα σημάδια για να ξεκινήσει τη θεραπεία το συντομότερο δυνατό.

Παθολογικές αιτίες πόνου

Οι σεξουαλικά ενεργοί άνδρες σπάνια έχουν το σύμπτωμα των όρχεων μετά από διέγερση. Ωστόσο, εάν υπάρχει χαρακτήρας, μπορούν να εμφανιστούν οι ακόλουθες παθολογίες:

 • Εκπαίδευση στο αναπαραγωγικό σύστημα (κακοήθη, καλοήθη);
 • Μόλυνση του vas deferens (βακτηριακό, όχι βακτηριακό);
 • κιρσοκήλη;
 • στρέψη του σπερματοζωαρίου
 • τραυματισμοί στο όσχεο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους λόγους για τους οποίους τα αυγά βλάπτουν από την υπερβολική διέγερση:

 1. Οι κιρσίδεςστην περιοχή του πλέγματος του πλέγματος (κιρσοκήλη) οδηγούν σε στασιμότητα του αίματος. Συνέπεια - η απαιτούμενη ποσότητα θρεπτικών ουσιών δεν παρέχεται στους ιστούς της μικρής λεκάνης, το συσσωρευμένο σπέρμα σταδιακά πεθαίνει.
 2. παθολογικά αίτια των όρχεων
 3. Η στρέψη του σπερματικού καλωδίουείναι μια άλλη μη παθολογική αιτία. Η στρέψη καθυστερεί επίσης την παροχή θρεπτικών ουσιών και κάνει τους όρχεις επώδυνες. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δοθεί βοήθεια αμέσως, διαφορετικά το αυγό μπορεί να μαραθεί.
 4. Τραυματισμός στο αυλάκι.Οι σοβαροί μώλωπες οδηγούν σε φλεγμονή των ιστών, συσσώρευση αίματος και υγρών. Ένα αιμάτωμα προκαλεί δυσάρεστες και επώδυνες αισθήσεις όταν αγγίζονται. Για να προσδιορίσετε εάν αγγίζεται ένα αυγό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν ειδικό.
 5. Η μακροχρόνια υπερβολική διέγερσηφέρνει μαζί της πολύ σοβαρά προβλήματα. Ένα εγκεφαλικό σήμα προς την υπόφυση επιτρέπει σε μια μεγάλη ποσότητα τεστοστερόνης να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, γεμίζει το σώμα του σπηλαίου και εμφανίζεται μια στύση. Η έλλειψη φυσιολογικής δράσης, η απροθυμία εκ μέρους του συντρόφου καθιστά τη διαδικασία της διέγερσης μακρά και τα αγγεία πυκνώνουν. Τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων ασκούν πίεση στους μύες και τα άκρα των νεύρων, ο άνθρωπος τραυματίζεται φυσικά. Η κατάσταση μπορεί να ανακουφιστεί μόνο με το σπέρμα.
 6. Η αποχήείναι μια άλλη αιτία του πόνου των όρχεων. Τα σεξουαλικά ώριμα αρσενικά όργανα παράγουν συνεχώς σπέρμα, η συσσώρευσή τους οδηγεί σε νέκρωση, αποσύνθεση του σπέρματος. Η ένταση μπορεί να μειωθεί, αλλά η υψηλή λειτουργικότητα των όρχεων δεν επιτρέπει στην περίσσεια του σπέρματος να διαλύεται γρήγορα. Το κέλυφος των οργάνων διαστέλλεται επειδή τα αυγά τραυματίζονται από την αποχή.

Έχοντας καταλάβει γιατί τα αυγά πονάνε στους άντρες όταν ξεσηκώθηκαν, πρέπει να θυμόμαστε ότι σε ορισμένους ασθενείς μια αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης χωρίς επιπλέον λόγο οδηγεί σε μια διαδικασία. Για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα, πρέπει να δημιουργήσετε μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή.

Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, ο γιατρός θα σας συνταγογραφήσει εξέταση και θεραπεία. Αξιολογείται η κατάσταση του προστάτη και των όρχεων. Η ψηλάφηση συχνά οδηγεί σε επιδείνωση του συμπτώματος και μαζί με τη συλλογή αναμνηστικών και οργανικών μελετών, η διάγνωση θα είναι πιο ακριβής.

Σημαντικό!Όταν τα αυγά ενός άνδρα τραυματίζονται από υπερβολική διέγερση και τα συμπτώματα δεν μπορούν να ανακουφιστούν από τη δράση, απαγορεύεται αυστηρά η αυτοθεραπεία. Μόνο ένας έμπειρος ειδικός θα κάνει μια ακριβή διάγνωση και θα ορίσει μια μέθοδο θεραπείας. Με στρέψη, καθυστέρηση και εναλλακτικές μέθοδοι οδηγούν στο θάνατο του αδένα.

Τρόποι εξάλειψης των αισθήσεων πόνου

Φυσικά, υπάρχουν πολλές μέθοδοι για τον ασκητικό, υπάρχουν ασκήσεις για όρνιους, και ούτω καθεξής. Αλλά για έναν κανονικό άνδρα αρκεί να χτίσεις μια σεξουαλική ζωή και να σταματήσεις κάθε επαφή με εκσπερμάτωση και ο πόνος θα περάσει. Ο χρόνος αποσύνθεσης του συνδρόμου είναι 4-6 ώρες. Εάν εντοπιστεί παθολογία, τότε το πρόβλημα θα διορθωθεί μόνο με τη βοήθεια γιατρών.

Συμβουλή!Εάν οι όρχεις είναι συχνά επώδυνοι αλλά δεν συμβαίνει κανονική εκσπερμάτωση, μια απλή άσκηση θα βοηθήσει στην ανακούφιση της έντασης και στην ομαλοποίηση της ροής του αίματος στα πυελικά όργανα: καταλήψεις, τζόκινγκ, γρήγορο περπάτημα, κολύμπι - όλα αυτά θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της παροχής αίματος καιΑνακουφίζω τον πόνο.