Αδύναμη ισχύς στους άνδρες: τι να κάνουμε

Τι να κάνετε με την αδύναμη ισχύ στους άνδρες

Χαμηλή ισχύς στους άνδρες: τι να κάνω; Σε ορισμένους άνδρες, η ισχύς εξασθενεί για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Αυτό μπορεί να συμβεί τόσο σε μεγάλη ηλικία όσο και σε νεαρή ηλικία.

Τι μπορεί να γίνει για τη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας των ανδρών; Εξαρτάται από την αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας και της σεξουαλικής επιθυμίας. Με την εξάλειψη αυτής της αιτίας, μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα για πάντα ή για ένα χρονικό διάστημα αρκετά μεγάλο για τη συνουσία.

Χαμηλή ισχύς για ψυχολογικούς λόγους

Άνδρες που δεν έχουν οργανικές ασθένειες του αναπαραγωγικού συστήματος μπορεί να έχουν κακή ισχύ.

Η επιδείνωση της σεξουαλικής λειτουργίας μπορεί να συνδεθεί με την ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, δηλαδή:

 • συχνό άγχος;
 • σωματική ή διανοητική κόπωση;
 • νευρασθένεια;
 • άσθιο σύνδρομο;
 • κατάθλιψη.

Ακολουθούν τα σημάδια εξασθένησης της δραστικότητας της ψυχολογικής προέλευσης:

 • η στυτική δυσλειτουργία εμφανίζεται ξαφνικά.
 • εμφανίζεται μόνο κατά καιρούς - όχι σε κάθε σεξουαλική επαφή.
 • η σεξουαλική δραστηριότητα εξαρτάται από την κατάσταση.
 • Η στύση
 • μπορεί να εξαφανιστεί κατά τη συνουσία.
 • η στύση μπορεί να απουσιάζει με έναν μόνο σύντροφο.
 • Οι στύσεις το πρωί και το βράδυ διατηρούνται.

Τι να κάνετε;Για να επαναφέρετε τον κανονικό ρυθμό της ζωής. Μην εργάζεστε υπερβολικά στην εργασία. Χτίστε σχέσεις με τον σύζυγό σας. Πάρτε αντικαταθλιπτικά. Πηγαίνετε σε ραντεβού με ψυχοθεραπευτή-σεξολόγο.

Αδύναμη ισχύ λόγω αγγειακών αιτίων

Περίπου το 50% των ανδρών μετά από 40 ετών έχουν προβλήματα με την ισχύ. Αποδυναμώνεται λόγω οργανικών αιτίων - μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης και επιδείνωση της κατάστασης των αιμοφόρων αγγείων. Συχνά αυτοί οι λόγοι συνδυάζονται, κάτι που απαιτεί ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση.

Τα ακόλουθα σημάδια που ένας άνθρωπος μπορεί να πει ότι η μείωση της δραστικότητας είναι οργανική παρά ψυχολογική:

 • η στυτική δυσλειτουργία εμφανίζεται σταδιακά και εξελίσσεται.
 • Οι παραβιάσεις είναι μόνιμες και δεν εξαρτώνται από την κατάσταση και τον σύντροφο.
 • Η στύση
 • δεν εξαφανίζεται κατά τη συνουσία.
 • χωρίς νυκτερινές στύσεις ή αυτά τα επεισόδια είναι σπάνια.

Για να κάνετε μια διάγνωση, πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό - στο σπίτι είναι αδύνατο να προσδιοριστεί η κατάσταση των αγγείων και των σπηλαίων του πέους. Αυτό γίνεται μέσω ειδικής έρευνας.

Τι να κάνετε;Εξαλείψτε τη χρήση φαρμάκων που μπορούν να επιδεινώσουν τη στύση και να τα αντικαταστήσουν με ανάλογα. Αντιμετωπίστε τις υποκείμενες καταστάσεις που προκαλούν κακή κυκλοφορία του αίματος. Πάρτε τους αναστολείς PDE-5 πριν από κάθε σεξουαλική επαφή.

Χρησιμοποιήστε θεραπεία LOD (τοπική αρνητική πίεση). Εάν δεν υπάρχουν αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ενδοφλέβια θεραπεία - ένεση φαρμάκων στο πέος 10 λεπτά πριν από τη σεξουαλική επαφή. Εάν αυτό δεν βοηθήσει, το μόνο που μένει είναι χειρουργική επέμβαση.

Αποδυνάμωση της ισχύος ενδοκρινικής προέλευσης

Η μείωση της ποσότητας τεστοστερόνης στο αίμα είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο είναι λιγότερο αποτελεσματική στους άνδρες. Εάν αυτό συμβεί στην εφηβεία, διαγνωστεί υπογοναδισμός. Αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική στους ηλικιωμένους. Είναι γνωστό ως ανδρογόνο ανεπάρκεια που σχετίζεται με την ηλικία και αναφέρεται ευρέως ως ανδρική εμμηνόπαυση.

Τι να κάνετε;Πηγαίνετε στο γιατρό και δοκιμάστε να κάνετε διάγνωση. Εάν επιβεβαιωθεί ανεπάρκεια τεστοστερόνης, χρησιμοποιήστε θεραπεία αντικατάστασης ορμονών. Η δοσολογία του φαρμάκου καθορίζεται από τον γιατρό με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Είναι πιθανό να απαιτείται ταυτόχρονη χρήση αναστολέων PDE-5.

Αποδυνάμωση της δραστικότητας νευρογενούς προέλευσης

Η ισχύς μπορεί να εξασθενήσει λόγω βλάβης στα περιφερικά νεύρα που νευρώνουν το πέος. Αυτό συμβαίνει συχνότερα λόγω σακχαρώδους διαβήτη.

Αυτή η ασθένεια συνήθως αναπτύσσεται με την ηλικία. Επομένως, συχνά σχετίζεται με ανδρογόνο ανεπάρκεια που σχετίζεται με την ηλικία. Επιπλέον, ο σακχαρώδης διαβήτης επιδεινώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, η οποία οδηγεί σε στυτική δυσλειτουργία αγγειογενετικής προέλευσης. Επομένως, τέτοιοι ασθενείς αντιμετωπίζονται εκτενώς.

Τι να κάνετε;Ελέγξτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με ενέσεις, δίαιτα, αντιυπεργλυκαιμικά. Πάρτε συνεχώς συμπληρώματα άλφα λιποϊκού οξέος για μια ζωή σε δόση 600-1200 mg ανά ημέρα. Αυτά τα φάρμακα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη ή την επιβράδυνση της ανάπτυξης πολλών άλλων διαβητικών επιπλοκών. Μπορεί να απαιτείται παράλληλα θεραπεία αντικατάστασης τεστοστερόνης.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί λόγοι για την αποδυνάμωση της δραστικότητας στους άνδρες. Δεν υπάρχουν καθολικές συνταγές για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Επομένως, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, πρώτα για να μάθετε την αιτία της παθολογικής διαδικασίας και μόνο μετά από αυτό, προχωρήστε σε στοχευμένη θεραπεία.

01.10.2020